top of page
gneistostore

Silikon Nedir?

Az bilinen bir gerçektir fakat yer kabuğunun %28’i silisyum elementinden oluşmaktadır.


Daha genel bir tanımlamayla camın ham maddesi olan silis kumu (SİO2) kristalize edildiğinde cama dönüşürken, polimerize edildiğinde; akışkan bırakıldığında gıda sınıfı silikon elde edilmektedir.

Silikon pek çok şekle sokulabilir; hafif ve esnektir. Kanserojen maddeler içermez. Yüksek sıcaklıklarda zararlı salınımlar yapmaz. Cam kadar sağlıklı olmasının yanı sıra kırılgan olmadığı için özellikle bebek ürünlerinde büyük bir kullanım kolaylığı sağlar.

Silikon, ısı farklılıklarının olduğu ortamlarda ve ağır çevre koşulları altında bile fiziki yapısını büyük ölçüde koruyabilir. Yani silikon ürünler kullanım talimatlarına uyulduğu sürece yıllarca güvenle kullanılabilirler. Bu nedenle uzun ömürlü ve ekonomiktirler. Aynı zamanda biyolojik olarak parçalanabildikleri için çevre dostu ve ekolojiktirler.




Gıda Sınıfı Silikon Bio Kaynaklı ve Bio Uyumludur.


Gıda sınıfı silikon bio kaynaklı ve bio uyumludur. Yani insan vücudunun kabul ettiği bir ham maddedir. Bizzat gıdaların içeriğinde; kızartma yağlarında, paketlenmiş ve dondurulmuş tüketime hazır veya yarı pişmiş ürünlerde ve bisküvi, kraker ve şekerlemelerde de gevrekleştirici ajan olarak kullanılmaktadır. Yani aynı zamanda yenebilir bir ham maddedir. Bu özellikleriyle bebek ürünlerinde kullanılabilecek en sağlıklı alternatiflerin başında gelir.


Amerikan Pediatri Derneği Silikon Kullanımını Öneriyor.

Amerikan Pediatri Derneği, ebeveynlere bebekleri için plastiğe alternatif ürünler tercih etmelerini öneriyor. Bu alternatiflerin başında da gıda sınıfı silikon geliyor. Çünkü gıda sınıfı silikon kanserojen maddeler içermiyor ve sıcak ile temas ettiğinde zararlı salınımlar yapmıyor.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page